Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2011 10:52 - Хламидия – предпоставка за безплодие
Автор: zdravoslovnoto Категория: Хоби   
Прочетен: 1865 Коментари: 0 Гласове:
0



Когато наличието на хламидия бъде установено на ранен етап от развитието на инфекцията, то тя не причинява сериозни поражения. Ако обаче се стигне до тежка форма на хламидоза, съществува риск от запушване на маточните тръби, а оттам и до редица проблеми, свързани с възпроизводството. В същото време, хламидозата може да се превърне в предпоставка, поставяща живота на жената в опасност, ако се стигне до извънматочна бременност в резултат на инфекцията.
При мъжете рискът от безплодие като последица от хладидозата също е налице.
В най-голямата степен, достигането до подобни усложнения е резултат от скритата същност на заразата. Ранният стадий на заболяването протича без видими и осезаеми симптоми, поради което той често отстава недиагностициран. Ако въобще се засекат някакви неразположения, то те са прекалено слаби и болният често не им обръща особено внимание.
От съществено значение за лечението на хламидозата и избягването на стерилитета е и точно поставената диагноза. Голям брой лекари бъркат състоянието, поради което е необходимо да се назначават изследвания при наличието на най-малките съмнения за болестта. Препоръчително е да се посещават прегледи за хламидия и да се провеждат изследвания, категорични са специалисти, когато пациентът страда от някое от съпътстващите заболявания, каквито са гъбичките, различните инфекции, вагиналните алергии, наличието на друга венерическа болест и др.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив